Szukaj na tym blogu
Grecja to moje miejsce na ziemi. Kilka lat tam mieszkałam, stąd ten blog właśnie. Jednak, że życie miało dla mnie całkiem inny scenariusz, chcę kontynuować bloga w trochę innej tematyce. Slowlife i slowfood to idea bardzo bliska Grekom, więc niejako zostaję w temacie. Nowością na blogu będzie wegetariańska (i wegańska) kuchnia, która od lat mi towarzyszy.Przepisy jak i zdjęcia są mojego autorstwa
Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
SAŁATKA Z FASOLĄ I KARCZOCHAMI NA CIEPŁO
3 duże łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
duży kubek ugotowanej fasoli Jaś
skórka starta z jednej cytryny i wyciśnięty z niej sok
pół kubka karczochów ( u mnie ze słoika )
10 suszonych pomidorów wraz z oliwą
pęczek pietruszki
3 łyżki octu z sherry ( można użyć octu z czerwonego wina )
WYKONANIE :
-rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pokrojony czosnek i na małym ogniu zrumień czosnek na złoto.
- dodaj fasolę i trochę wody z gotującej się fasoli ( jeżeli używasz fasoli z puszki, zachowaj trochę płynu )
-dodaj połowę skórki z cytryny i cały sok z cytryny. Gotuj wszystko parę minut.
-dodaj pokrojone suszone pomidory wraz z oliwą, w której były ( na oko ) i karczochy.
-dodaj sól i pieprz.
- zdejmij z ognia, dodaj posiekaną pietruszkę i wymieszaj.
-polej płynem, który został na patelni.
-skrop octem z sherry i dodaj resztkę startej skórki z cytryny.
Przepis za Vegan Food& Living.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Popularne posty
ŚRÓDZIEMNOMORSKA SAŁATKA Z QUINOA
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
WEGAŃSKI SERNIK Z NERKOWCÓW
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze