Szukaj na tym blogu
Grecja to moje miejsce na ziemi. Kilka lat tam mieszkałam, stąd ten blog właśnie. Jednak, że życie miało dla mnie całkiem inny scenariusz, chcę kontynuować bloga w trochę innej tematyce. Slowlife i slowfood to idea bardzo bliska Grekom, więc niejako zostaję w temacie. Nowością na blogu będzie wegetariańska (i wegańska) kuchnia, która od lat mi towarzyszy.Przepisy jak i zdjęcia są mojego autorstwa
Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
ŚRÓDZIEMNOMORSKA SAŁATKA Z QUINOA
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
170 g quinoa
10-12 pomidorków cherry
1 żółta papryka
1 mała czerwona cebula
1 puszka białej fasoli
1 awokado
SKŁADNIKI NA DRESSING:
2 łyżki octu balsamicznego
3 liście świeżej mięty, posiekane
1 łyżka soku z cytryny
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka oliwy z oliwek
WYKONANIE:
- ugotuj quinoa.
- pokrój pomidorki, cebulę i paprykę w kostkę, wymieszaj z ugotowaną kaszą, dodaj odsączoną fasolkę.
- połącz składniki na sos.
- dodaj dressing do warzyw i kaszy, wymieszaj delikatnie.
- na wierzch połóż pokrojone avocado i jeżeli chcesz można posypać zieloną pietruszką.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Popularne posty
WEGAŃSKI SERNIK Z NERKOWCÓW
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze