/> Przejdź do głównej zawartości

Polecane

SZPARAGI Z FASOLKĄ NA TOŚCIE

 Sezon na szparagi w pełni, więc dziś mam dla Was przepis na lunch albo brunch. Ta moda na śniadanie łączone z obiadem tudzież lunchem już się u nas zadomowiła  na dobre. Szczególnie popularne brunche stały się  codziennością dużych miast i zasobnych portfeli.     My małomiasteczkowi też możemy sobie taki posiłek przygotować i zjeść go na balkonie,  ciesząc się majowym słońcem. SKŁADNIKI: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 szalotki poszatkowane -3 ząbki czosnku zmiażdżone - 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę - 1,5 łyżeczki wędzonej papryki słodkiej - 2 szczypty tymianku ( może być świeży ) - pół łyżeczki płatków chilli - sól i pieprz - kubek ugotowanej fasoli ( może być z puszki ) - szparagi - 4 kromki ulubionego pieczywa WYKONANIE: -na rozgrzanej patelni zeszklij szalotkę - dodaj zmiażdżony czosnek, pokrojoną paprykę, wędzoną paprykę i płatki chilli. Smaż około 2-3 minuty. - dodaj fasolkę, podlej odrobinę wodą i duś około 10 minut aż fasolka zmięknie a płyn się zredukuje. - dodaj tymiane

WERNISAŻ JEAN




Ostatni weekend upłynął pod kątem sztuki. Jean Walsh miała swój pierwszy wernisaż na Korfu. Przyszło sporo ludzi, z jednej strony zainteresowanych twórczością Angielki, z drugiej strony zdziwionych, że coś jednak można zorganizować w miejscu, w którym tylko latem jest więcej
turystów niż lokalnych mieszkańców




Na wystawie Jean pokazała stare miasto Kerkiry, kilka obrazów zachodzącego słońca na molo w Arillas, były też pejzaże okolicznych wiosek, różne ż fauna i flora wyspy.








Weekend był wyjątkowo ciepły i słoneczny. Wszyscy poczuliśmy pierwsze kroki zbliżającego się lata, nastroje od razu się poprawiły, obrazy się podobały. Jean sprzedała kilka, dostała kolejne zamówienia. My mieliśmy o wiele więcej klientów. Ogólnie bilans końcowy na plus.
czy obrazy mają jakąś wartość artystyczną? Oceńcie sami.












Komentarze

Popularne posty